Hi! I am no longer writing this blog. My new Finnish blog can be found at WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, welcome!

Hei! Olen lopettanut bloggaamisen täällä. Uusi blogi löytyy osoitteesta WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, tervetuloa mukaan seuraamaan!


Friday, May 9, 2014

Costume Tähtistailaaja semifinals - inspiration

Siitä onkin jo lähes kuukausi (!) aikaa kun viimeksi kirjoittelin tänne Costumen Tähtistailaaja-kisasta!
Kuten tiedättekin, mulla on tällä hetkellä IB-lukion kirjoitukset meneillään joten en ole voinut aloittaa tehtävää niin pian kuin mitä olisin toivonut, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä ettenkö olisi jo suunnitellut päässäni 1100 ideaa kuviani varten! Semifinaalitehtävän tarkoituksena on siis luoda 3 tyyliä teeman ympärille. Teemaa en vielä paljasta tänne ennen lopputulosta (vaikka sellainen löytyy jo!), mutta inspiraationi haluan jakaa teillekin nähtäväksi.

Musiikki on aina ollut tärkeä osa itseäni ja oman identiteettini löytämistä, ja voinkin rehellisesti sanoa että olen kolunnut ne kolme keskeisintä musiikkigenreä läpi tässä 18 elinvuoteni aikana - ensin tuli rock, sitten pop ja tällä hetkellä paikkaa sydämessä vie hip hop. Vaikka en ole itsessään kovinkaan musikaalinen (en osaa soittaa mitään enkä todellakaan osaa laulaa, valitettavasti), musiikki on aina toiminut inspiraationa itselleni - erityisesti pukeutumisen saralla. Tässä ollaankin kokeiltu kaikkea villeistä eläinprinteistä neonväreihin, puhumattakaan purkka/pastilliväreistä ja kaikesta tyttömäisestä. Nyt on meneillään tälläinen rap/80-90-lukun viboilla höystetty tyyli, mikä kuvastaa aika lailla täydellisesti sitä mitä ipodistani kuuntelen. En toki kuuntele yksipuolisesti pelkkää räppiä, mutta yleensä asuistani näkee aika selkeästi mikä toimii senhetkisenä musiikillisena inspiraationa.

Musiikkia inspiroivampaa ovat musiikkivideot. On ihana nähdä kun omista lempibiiseistä tehdään videoita, ja sitten vertailla niitä siihen mielikuvaan minkä itse sai kyseisistä kappaleista. Välillä jostain kappaleesta ei ehkä ole mitään mielikuvaa, mutta nähtyään siihen kuuluvan videon palat ikäänkuin "loksahtavat paikoilleen", ja aina kappaletta kuunnellessaan ei voi muuta kuin ajatella sitä videota - kaikki videon paikasta sen tunnelmaan ja tarinaan, puhumattakaan itse vaatetuksesta ja tyylistä mikä siinä videossa hallitsee. Tästä syystä musiikkivideot ovat yksi suurimmista inspiraationlähteistäni pukeutumisen suhteen, kappale ikäänkuin herää eloon tyylin ja vaatetuksen avulla. Musiikkivideot ovat usein visuaalisesti upeita, ja saavatkin haaveilemaan uusista tyyleistä ja asuista.

Olen listannut alle kaikki musiikkivideot, mitkä tällä hetkellä inspiroivat minua toteuttamaan oman Tähtistailaaja-semifinaalityöni. Nämä ovat kappaleita, jotka jo itsessään inspiroivat minua ja joiden videot ovat onnistuneet herättämään minussa ideoita ja innostusta tyylin ja pukeutumisen suhteen.



Mitäs mieltä siellä ollaan, kolahtaako mikään biisi/musiikkivideo omaan makuun?

4 comments:

  1. Näyttää sika siistiltä inspiraatiolta, nää musavideot on visuaallisesti ihan parhaimmistoo! Varsinki Gaga ;)
    Oon niin team-Josephine, toivottavasti voitat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon Susa!! Toivotaan että päästään edes finaaliin, se olisi jo aikamoinen voitto :)

      Delete
  2. Mikä kiinnitti huomiosi National Anthem-musiikkivideossa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika monikin asia - näet sitten kun semifinaalityö on valmis :)

      Delete