Hi! I am no longer writing this blog. My new Finnish blog can be found at WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, welcome!

Hei! Olen lopettanut bloggaamisen täällä. Uusi blogi löytyy osoitteesta WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, tervetuloa mukaan seuraamaan!


Tuesday, May 27, 2014

Costume Tähtistailaaja semifinals - behind the scenes

Nyt kun on viimeisetkin kuvaukset Tähtistailaaja-semifinaalityötä varten hoidettu, niin ajattelin hieman raottaa täällä blogin puolella lisää itse prosessista ja lähtökohtaisesti siitä, mitä tapahtui "behind the scenes" eli mitä kaikkea kuvauksia varten tuli tehtyä ja tarvittua. Asukuvia tulee tänne blogin puolelle kuvattua erittäin usein kuten te lukijat olettekin saattaneet huomata, mutta kunnon "photoshooteihin" vaadittiin huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa mikä tulikin ilmi useasti prosessin aikana.

 photo IMG_0791_zps7f1135b3.jpg

Ensimmäinen ja ehdottomasti tärkein tehtävä kuvauksia varten oli säätilan tarkistaminen. Tiesin jo ennen teeman päättämistä että haluan kuvata kaikki asuni ulkona, joten sääolosuhteet vaikuttivat asiaan paljon. Me tultiin Jonten kanssa jo ennen ensimmäisiä kuvauksia siihen tulokseen, että suositeltavin kuvausaika on joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla (auringonnousu ja -lasku), jolloin väkeä on vähemmän ja täten mahdolliset häiriötekijät minimissään - julkisilla paikoilla kun olimme. Siitä syystä tapasimme ensimmäisiä kuvauksia varten jo aamulla klo 7.45 Paavo Nurmen stadionilla, ja toista kuvausta varten illalla vasta 9 jälkeen. Tämän päivän kuvaukset suoritettiin keskellä päivää, mutta suhteellisen huonon sään vuoksi porukkaa ei ollut näkyvillä ja saatiin ottaa kuvia rauhassa. Tällä viikolla on melko huono tuuri sään kanssa, sillä sadetta on luvattu lähes koko viikoksi joten päätettiin mennä tänään vaikka tihkusadetta olikin luvassa. Pienessä sateessa tulikin sitten kuvattua viimeiset kuvat ja taisin vähän vilustuakin, mutta hei, mitä vaan hyvien kuvien eteen eikö vain?

 photo IMG_0796_zps6350e8b9.jpg

Toinen tärkeä seikka kuvauksia ajatellen oli pitää mielessä semifinaalitehtävän ykkössääntö, jonka mukaan tehtävän mukana tulleen Costume-lehden pitää näkyä kuvissa "tavalla tai toisella". Siinä tulikin usein kuvia ottaessa hoettua Jontelle, että "näkyyks se lehti nyt", kun yritin sitä jotenkin asetella jokaiseen kuvaan - välillä paremmalla ja välillä huonommalla tuloksella. Kerran matkallamme kuvauspaikkaan huomasin kauhukseni, että olin kiiruspäissäni jättänyt lehden huoneeni lattialle, ja siinä tulikin pieni roadtrip tehtyä takaisin kotiin päin kun olimme jo päässeet niin lähelle kuvauspaikkaa. 

 photo IMG_1543_zpsf8096fbf.jpg 
Kolmas tärkeä seikka oli aikataulujen yhteensovittaminen kuvaajani Jonten kanssa. Olen ollut niin innoissaan tehtävän toteuttamisesta että halusin kärsimättömästi tehdä kaikki kuvaukset N-Y-T ja välillä sitä meinasikin unohtua, että Jonten elämässä on muutakin sisältöä kuin meikäläisen kuvaaminen (:D). Siinä sitten välillä oli hermot kireällä kun ei päässyt kuvaamaan juuri silloin kuin olisi itse halunnut, sillä Jontella oli muita suunnitelmia tai menoja päivälle tai ei saanut autoa lainaan tms. Loppujen lopuksi saatiin kuitenkin Jonten kanssa kaikki kuvaukset toteutettua ja olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, miten kivasti on mennyt. Muita kuvaajia olisi toki löytynyt, mutta Jonten kanssa työskentely oli niin sujuvaa alusta alkaen ja molemmilla oli melko samat visiot kuvien toteuttamisesta ja yhtä paljon motivaatiota, joten yhteistyö oli supermieluisaa. 

 photo IMG_1936_zps586ca38b.jpg 
Olin varautunut jokaiseen kuvaushetkeen pienellä kosmetiikkapussilla, mikä sisälsi tärkeimmät välineet - irtopuuteri ja suti, eyelinerit, ripsiliima sekä taskupeili. Välillä pussista löytyi myös siihen kuvaukseen kuuluvat kynsilakat tai huulipunat, sillä koskaan ei tiennyt, mikäli jotain sattuisi ja olisi tarve päästä meikkiä sun muuta korjailemaan. Vakkarivarusteeksi muodostui myös tuo Garnierin suihkutettava vartaloöljy, jota pistin sekä ennen että kuvausten aikana mm. sääriin tuomaan hieman eloa välillä kuivaan ihooni. Myös pinnit ja ponnarit sekä hiusharja olivat menossa mukana, mikäli tuli mieleen vaikka vaihtaa kampausta tai muuten vain korjailla sitä. 

 photo IMG_1935_zps7d4bb937.jpg 
Loppujen lopuksi tärkeäksi muodostuivat yksityiskohdat. Olen luonteeltani melko perfektionisti, tarkoittaen sitä että jos minulla on jokin selkeä visio mitä haluan toteuttaa niin sen myös teenkin eikä mikään muu kelpaa. Tämän vuoksi kiinnitän erittäin paljon huomiota yksityiskohtiin. Valmiita otoksia katselin kriittisesti läpi, ja vaikka en yleensä jaksa muokkausohjelmiin koskea niin nyt on tullut muutamaan otteeseen muokattua pois iholta näkyviä mustelmia tai rupia. Viimeisiin kuvauksiini kynsieni sen hetkinen lakkaus ei mielestäni sopinut, joten eilen illalla tuli sitten lakattua sekä käsien että varpaankynnet uuteen uskoon. Tästä syystä en olisi millään voinut toteuttaa kaikkia kuvauksiani esimerkiksi yhdessä päivässä, sillä kaikkien maailman yksityiskohtien hiominen olisi ollut ihan liian aikaanvievää ja olenkin kiitollinen, että saatiin hieman yli viikossa eli kaikessa rauhassa tehtyä nämä kolme kuvausta. 

Tälläisiä ajatuksia tuli siis pääasiassa mieleen tätä semifinaalitehtävää toteuttaessa - viimeisen kuvauksen kuvat ovat muokkausta vaille valmiita, ja sitten jatkan taas lopputyöpostauksen ja palautusportfolion vääntämistä. Tarkoitus olisi julkaista vielä yksi Tähtistailaaja-postaus ennen itse lopputyötä, joten pysykäähän mukana!

(Kaikki postauksen kuvat vielä toistaiseksi muokkaamattomia)

No comments:

Post a Comment