Hi! I am no longer writing this blog. My new Finnish blog can be found at WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, welcome!

Hei! Olen lopettanut bloggaamisen täällä. Uusi blogi löytyy osoitteesta WWW.JOSEPHINESUOTMAA.COM, tervetuloa mukaan seuraamaan!


Sunday, July 6, 2014

game over IB

 photo IMG_1276_zps0579b903.jpg
Today is the day that I've been stressing and anticipating for a month and a half - the day we got our final exam results from the IBO. Tears of joy and relief came down my cheeks when I went through my results, and it truly felt like a giant rock just fell off my shoulders. 
My final year in the IB programme has been the best and the worst year in so many ways - I've been the weakest that I've ever been, ready to give up and leave everything behind after incidents. I also became the strongest I've been so far, as I somehow managed to get myself together and carry on to the very end. School and studying has never been a big priority for me (especially after realizing my passion towards fashion and clothing), and I today I had a good laugh about how crazy I was for even doing the IB as it was an absolute pain and struggle from the beginning to the end since I've never been a student with good grades. 
But here I am, so proud to say that I did indeed graduate and earn the diploma, also a little bummed that I could have gotten even better grades if I just had managed to raise a few more points in some subjects - but that's just life and it goes on. It wasn't easy but it was doable, and on July 19th I will be celebrating this achievement with my family, friends and fellow IB classmates. 

Now I am going to have myself a relaxing drink, and I will keep you guys updated on my graduation things. With this post I want to salute and congratulate everyone who has graduated from high school this year, especially IB students as today has been a big day for many of us.


Tänään on se päivä, jota olen stressannut ja kärsimättömästi odottanut puolisentoista kuukautta - se päivä, jolloin saimme kirjoitustemme tulokset IBO:lta. Ilon ja helpotuksen kyyneleet valuivat poskia pitkin käydessäni tuloksiani läpi, ja minusta todella tuntui siltä kuin valtava kivi olisi pudonnut harteilta.
Viimeinen vuoteni IB:llä on ollut niin monella tavalla paras ja huonoin - olen ollut heikompi kuin koskaan, valmiina luovuttamaan ja jättämään kaiken taakseni tapahtumasarjojen vuoksi. Olen myös vahvempi kuin mitä olen koskaan ollut, sillä jotenkin sain kerättyä itseni ja jatkoin loppuun asti. 
Koulu ja opiskelu ei ole missään vaiheessa ollut itselleni ensisijaista (varsinkaan ymmärrettyäni intohimoni muotia ja vaatetusta kohtaan) ja tänään minua naurattikin, kuinka hullu olinkaan ryhtyessäni tähän IB-touhuun kun se on ollut aivan tuskallista alusta loppuun sillä en ole koskaan ollut mikään kymppien oppilas. 
Mutta tässä olen, niin ylpeä sanoessani että olen tosiaan valmistumassa ja diplomia ansaitsemassa, mutta myös hieman harmistuneena että olin vain muutaman pisteen päässä vielä paremmista numeroista muutamaa ainetta koskien - mutta se on vain elämää ja elämä jatkuu. Matka tähän pisteeseen ei ollut helppo mutta kuitenkin tehtävissä, ja heinäkuun 19. päivä tulen juhlimaan tätä saavutusta perheeni, ystävieni ja IB tovereideni kanssa.

Nyt aion nauttia jotain rentouttavaa juotavaa, ja pidän teitä ajan tasalla asioissa liittyen valmistujaisiini. Tällä postauksella haluan tervehtiä ja onnitella kaikkia tämän vuoden ylioppilaita, varsinkin IB oppilaita sillä tämä on ollut meille monille suuri päivä.

No comments:

Post a Comment